torsdag 19 september 2019

Torsdagen den 16 sept

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,10. Ank N-sund kl 17,25.
Gångtid 4 tim 15 m. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Problem med maskinmatningen under resan. Avhjälpt felet på kvällen.

Kommentar:
Det framgår inte vad problemet bestod av. Det kan vara ganska många ting som får den att krångla men det var uppenbarligen inte någon stor ting eftersom Mäster fixade saken ganska enkelt.

Vädret:
Uppklarnande och uppehåll, mot kvällen mulnande och regn. Oförändrad temp (12).

Dagens händelser:
En våldsam händelse. Men det har varit fler olyckor genom tiderna i just den här typen av verksamhet.


På den tiden använde man tågtransport för många olika ändamål. Till exempel förflyttning av fångar. Då med medföljande vakt.


Familjetragedier är ju inte något nytt. Även 1954 hände sådant. Som den här gången ute i Bandhagen.


Se på denna eleganta Italienska hatt. Donkeyman har ju visat fler annonser för både dam- och herrhattar under sommaren. Det tycks som om PUB var specialiserade på hattar.


Biljettsamarbete mellan SJ, SAS och Svenska Lloyd skall ge flexibla möjligheter till Englandsresor. Ett intressant initiativ.


Här kommer resultatet av gårdagens tävlingar mellan de Svenska jagarna. Förmodligen firar man segern ombord på "Malmö".


Vad säger ni om denna supermoderna tvättmaskin från Husqvarna. Med elektrisk uppvärmning och automatisk avtappning. Endast 600 spänn. Det vill säga i paritet med en arbetares månadslön.


Detta var på den tiden ett säkert yrke. Den som kom in i de statliga eller kommunala företagen hade i praktiken garanterat jobb livet ut. I dag är nog inte posten att beteckna som en framtidsplats. Notera också att man söker ynglingar från 15 år. Den gången var det fullt normalt att arbetslivet började vid 15 års ålder. I dag är det nästan omöjligt för en 15-åring att få arbete.


Inga kommentarer: