onsdag 19 juni 2019

Torsdagen den 17 juni

Dagbok:
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 19,45
Gångtid 6 tim 35 m. Rundgång 15 m.

Lagt nya filter i hotwell.

Kommentar:

Vädret:
Uppklarnande, Uppehåll, Varmare

Dagens Händelser:
- Franska trupper har landsatts i Pondichéry som är ytterligare en av några små Franska besittningar på den Indiska kusten. Detta anses vara för att hindra protester som uppstått i de andra Franska besittningarna i samma område att sprida sig. Den Indiska regeringen menar detta är ett brott mot avtalet från 1814 där Frankrike har förbundit sig enbart att ha den bemanning som behövs för normal polisverksamhet.

- Frankrike koncentrerar sina styrkor i Indokina till Röda Floden delta för att försvara Hanoi och Haiphong. Nu sänder USA officerare och rådgivare till Vietnam för att reorganisera de Vietnamesiska styrkorna så att de kan försvara den södra delen av landet.

Här och nu börjar något som blir en huvudvärk för USA i mer än 20 år framöver.

Det är många referat i tidningarna i dessa tider som rapporterar om "revival" partyn om gamla studentfester. Merparten handlar om Punsch och Sånger. Den här hänvisar till sången "Du gamla klang och jubeltid". En sång som dagens ungdomar knappast har hört. Det här studentgänget har sparat punschflaskor sedan sin examensfest och korkar nu upp dem 50 år senare.



Alla som vistas i skärgården måste självfallet ha en aktersnurra.


Oj, oj, oj - ännu en härlig bilannons. Vad hade den där kostat att köpa i dag. Vi snackar om spänn. Många sådana.



Det var inte många sommarställen som hade avlopp. De allra flesta hade ett gammaldags torrdass. Donkeyman bodde heltid ute i skärgården med ett sådant här skithus så sent som 1970. En av de kallaste vintrarna i mannaminne. Man satt inte där och filosoferade i onödan.


Matjessill - härliga grejor. Denna är av allt att döma ren Islandssill och inte från Nordsjön. Men vem vet ...... industrin är kreativ. 


Och man måste ju ha en kamera. Till exempel en Zeiss.



Inga kommentarer: