söndag 2 juni 2019

Söndagen den 30 Maj

Dagbok: 
Avg S-öra 16,45. Ank Sthlm 21,40
Gångtid 4 tim 55 m. Rundgång 15 m.

Kommentar:
Här ser vi tydligt att en "vanlig" tur med passagerare utan en mängd med gods ligger på 5 timmar. Medan en tur med mycket frakt kräver ännu en timme eller mer.

Vädret:
Mulet eller mulnande, åskskurar, lite kyligare - just under 20

Dagens händelser:
- Minns ni den dödsdömde Caryl Chessman som var omskriven i kanske 25 år när han satt i dödscell på San Quentin. Han skrev en "bestseller" när han satt i dödscellen. Nu har ett stort filmbolag köpt rättigheterna till boken. Men journalisten undrar vad han skall få för glädje av honoraret.



Att ha egen bil är självfallet en dröm för folk flest på den här tiden. Här annonseras den nya Morris Oxford för 9.370 spänn. Men Donkeyman minns än i dag när han åkte med fadern till Volkswagen vid Lindhagens plan och hämtade ut den nya Folka 1959 som fadern hade beställt ett par månader tidigare. Samt lade kronor 8.900 på bordet till försäljaren. 





Vid den här tiden var Söndagstidningarna fulla med reseannonser och annonser för pensionat, stuguthyrning och massa annat. Att skaffa resevaluta var en annan viktig sak. Skulle man åka genom Europa krävdes att man hade de valutor som gällde i de olika länderna. Växlingskontor fanns på vart hörn i de stora byarna, men man fick dålig kurs. Plastkort var inte påtänkta. Lika lite som Euro. 





Och här annonserar SJ med snabbussar i direkt konkurrens med sig själv.


Som ni har upptäckt redan är Donkeyman väldigt glad i nöjesannonser. Här är ytterligare ett litet urval från flera helsidor med sådant.


Många som läser den här Bloggen är ångbåtsentusiaster. Minns ni den här båten. "Göteborg" som gick mellan Oslo och Göteborg i mängder av år.



Inga kommentarer: