lördag 15 juni 2019

Lördagen den 12 juni

Dagbok:
Avg N-sund kl 7. Ank Sthlm kl 11
Avg Sthlm kl 13,45. Ank S-öra kl 19
Gångtid 9 tim 15 m. Rundgång 30 m.

Kommentar:

Vädret:
Växlande molnighet, någon regnskur, möjligen åska, varmt

Dagens händelser:
- Radiotjänst har startat omfattande utbildning av sin personal som förberedelse för att man senare i år skall starta regelbundna TV- sändningar. Bland annat har många skickats utomlands för att studera arbetet på existerande TV-stationer.



År 1954 var det ett stort framsteg för miljön om man kunde gå över från att elda med kol och koks och i stället installera modern och miljövänlig oljeeldning.




Se på de här bilannonserna. Oj, oj, oj vilka häftiga fordon. Men en Fiat har ju smitit in som en katt bland hermelinerna.


På den tiden (och många år framöver ) var Nynäs en betydande leverantör av drivmedel och smörjoljor. Donkeyman minns mycket väl när han bodde ute på Blidö - då var macken på Furusund just en Nynäs-mack.


Nu görs reklam för den tidens stora bästsäljare. Den dödsdömde Caryl Chessman skrev om sin tid i dödscellen. Med tiden avrättades han i gaskammaren i Californien.


Ännu en annons för ferieresan. Men redan på den tiden var väl Monte-Carlo ett exklusivt resemål, knappast för plånboken till "vanligt folk".




Inga kommentarer: