lördag 29 juni 2019

Lördagen den 26 juni Midsommardagen

Dagbok: 
Legat i Norrsund

Dragit och justerat piston- och slidboxarna. Haft uppe länsventilerna för rengöring, slipning och justering. Fyllt vatten på batterierna.

Kommentar:
Lite småjobb går bra att göra även en sådan dag. Vi kan nog räkna med att Mäster håller efter batteristället när man ligger ute och inte har lust att köra lysmaskin för att ladda.

Vädret:
Uppklarnande under dagen, Korta regnskurar, Svalt (15)

Dagens händelser:
Denna Midsommardag kom det inte ut några tidningar. Därför får också dagens händelser. Donkeyman har "trålat" Söndagens tidning efter händelser som är konkret knutna till Midsommardagen men det tycks som om landet hade midsommarfrid. Inga rapporter om fylleri, polisingripanden och annat som präglar dagens midsomrar. Men inte några rapporter om något annat heller.

När det gäller förbindelserna kan vi också konstatera att båtarna till och från Norra skärgården också hade midsommarledigt. Det gick kort sagt inga förbindeler mellan Blidöområdet och omvärlden. Blidösund låg stilla i Norrsund. Färjor fanns inte heller, det skulle dröja ytterligare ett par år. Men Furusund hade just fått bilväg.






Inga kommentarer: