tisdag 18 juni 2019

Tisdagen den 15 Juni

Dagbok: 
Avg Sthlm 13,10. Ank S-öra kl 20,25
Gångtid 7 tim 15 m. Rundgång 15 m.

Satt upp nya smörjkoppar på cirkulationspumpen.

Kommentar:
Mäster är tydligen ännu inte nöjd med cirkulationspumpen. I dag monterade han de nya smörjkoppar som han tillverkade härom dagen. Så noterar vi ännu en tur med lång körtid. Två timmar mer än på Söndagen. Uppenbarligen är det många landsflyttningar nu inför Midsommarhelgen.

Vädret:
Molnigt men uppehåll. Varmare (ca 16)

Dagens Händelser:
- Den Franska kolonien Yanaon som ligger på Indiens Östkust har ockuperats av demonstranter som vill ansluta den till Indien. Frankrike påpekar att man redan för 14 dagar sedan har kallat hem sin Guvernör och att det enbart är infödda tjänsteman kvar i kolonien.

- Ordningspolisen i Stockholm har tagit emot en patrullbil med vridbart torn och vattenkanon som får vattnet från en tank. Den skall användas mot större ligistsamlingar som uppträder hotfullt och vid kravaller. Vattentornet har rutor som skyddar mot stenkastning samt en vridbar strålkastare.

- Sir Winston Churchill har tagit emot strumpebandsorden från Drottning Elisabeth II.



Ett fyndigt foto från det sprillans nya Vällingby.


En bra radio var självfallet ett måste på den tiden.


Så här såg polisens nya vattenkanonbil ut. Undrar om den någonsin kom till användning.


Donkeyman söker bilder och artiklar som skildrar tidsandan. Detta var i högsta grad år 1954.



Och strömming var gott då som nu. Donkeyman brukar gå till Zumma Frasse på Skeppsbron eller någon liknande traditionsrestaurang för att genomföra en Strömmingsbegravning. Detta sker var gång han hedrar Kungliga Huvudstaden med ett besök. Så kan det undras om man fortfarande producerar Grisslehamnsböckling som man annonserade för 36 öre/hg. Förr fanns det ett böcklingrökeri i Skurusundet. Tror det var kvar in på 1980-talet. Kanske längre.




Inga kommentarer: