fredag 14 juni 2019

Fredagen den 11 juni

Dagbok:
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm 13,15.
Avg Sthlm 17,30. Ank N-sund kl 22,00
Gångtid 11 tim 30 m. Rundgång 30 m.

Kolat 90 hl. Tillverkat två st smörjkoppar till cirkulationspumpen.

Kommentar:
Att löda ihop ett par smörjkoppar är en bra sysselsättning som man kan fixa under resa. Och Mäster har visat sig vara nog så fingerfärdig redan tidigare.

Vädret:
Uppehåll, klart väder, varmare

Dagens händelser:
- Vattnet i Stockholm blir allt sämre. I dag har det beslutats att med omedelbar verkan stänga strandbaden i Traneberg, Stora Essingen och Solvik. De skall hållas öppna som sol- och duschbad men vattnet i Mälaren är för dåligt för bad.

Kommentar: Donkeyman minns mycket väl sin ungdom på 60-talet när Solviksbadet hade en flytande simbassäng med reningsverk. Men det var helt otänkbart att tillåta bad i Mälaren. Längre mot väst hölls Ängbybadet och Mälarhöjdsbadet öppna. Men samtidigt pågick en storstilad utbyggnad av reningsverk. Vilket gav snabbt resultat och någon gång på 70-talet kunde man till och med öppna strandbad på Långholmen och bassängen vid Solvik var ett minne blott.

- Gotlandsbåten "Gute" har gått på grund vid Korsö nära Sandhamn i tät tjocka. Neptunbolagets "Atlas" är på väg för att assistera. Marinens dykare har konstaterat att det är en mindre läcka i en oljetank.

- Världens bästa fotbollspelare Ferenc Puskas kommer att utnämnas till Överstelöjtnant.

Men 2 år senare inträffade den Sovjetiska inmarschen i Ungern och Puskas lämnade landet. Och 4 år in i framtiden i samband med Fotboll-VM i Stockholm tränade den 9 år unge Donkeyman med Puskas i ett ungdomsevenemang. Ett minne för livet.





Varför inte köpa en toppmodern tvättmaskin.


Kungen fortsätter sin Eriksgata, nu till Sölvesborg



Visst är det spännande att se att snart kommer den nya Borgward.




Så måste man ju läska strupen. Ett gott Rhenvin är inte att förakta.




Men detta är kanske en tidsspegel över de andra. Detta kunde inte skrivas i en tidning i dag


Inga kommentarer: