fredag 7 juni 2019

Fredagen den 4 juni

Dagbok: 
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm kl 11,20
Avg Sthlm kl 17,30. Ank N-sund kl 22,50
Gångtid 10 tim 25 min. Rundgång 30 m

Målat maskintoppen

Kommentar:
Nu är det sommarturlista som gäller. Så då blir det också en uttur på Fredag kväll. Men inte hela vägen. Man vänder vid Norrsund. Men se på gångtiden - en timme långsammare än normalt. Eftersom det har varit skolavslutning i veckan är det nog inte någon äventyrlig gissning att här har det varit många resande med mycket bagage som alla skall ut till landet.

Vädret:
Mulet men uppehåll, lite varmare. Men det är tydligt att den riktiga värmen låter vänta på sig.

Dagens händelser:
- Genevekonferensen om Indokina fortsätter fortfarande. Alla parter är närvarande men inga som helst resultat har hittills uppnåtts.

- Från Tyskland rapporteras att 46.000 Tyska främlingslegionärer har stupat i Indokina. Ytterligare 33.000 har tillfångatagits, deserterat eller är försvunna. Totalt sett har 232.000 unga Tyskar värvat sig till legionen sedan kriget. Det Tyska Socialdemokratiska partiet kräver att de redan omfattande gränskontrollerna mellan Tyskland och Frankrike ytterligare skall förstärkas för att hindra detta.

- Efter Pingst kommer "Holiday on Ice" till Stockholm. Man är ute på världsturné och skall nu ha ett antal föreställningar i Kungliga Hallen. Det är en förrykande skridskoshow med 100 medverkande. Biljetterna är till salu och kostar 4-6-8-10-12 kronor.

- Skogsindustrin har drabbats av ett stort problem. Vattenföringen i flera av de stora älvarna är nu så dålig att timmerflottningen måste stoppas. I Ångermanälven rapporteras att skiljet vid Sandslån permitterar hela arbetsstyrkan - 240 man beroende på brist på timmer.

Det mesta är ju stängt i Pingsthelgen. Men droskorna måste ju få elektrisk service om något sker.




Självfallet måste man ju ha en ordentlig stek till Pingsmiddagen.



Kommer värmen behöver man läska sig med en Pommac. Kommer läsarna ihåg Pommac.



Och reser man från staden är det ju lämpligt att ha med sig en reseradio.



Inga kommentarer: