söndag 1 december 2019

Söndagen den 28 nov

INFORMATION:
Nu är det bara ett par dagar kvar till den 30.Nov när allt är färdigt och gubbarna låser igen båten för vintern. Donkeyman kommer att ställa tillbaka dagboken i hyllan och avsluta dagboksreferaten. Men det kommer ungefär en vecka till med högintressant material från "Blidösund"s histora.

Häng med .................

Dagbok:

Kommentar:

Vädret:
Mulet och regn eller snöblandat regn, oförändrad temperatur (2)

Dagens händelser:
Hela första sidan i dagens tidning har vad man kallar "krigsrubriker". Orkanen som rasar i Nordatlanten sedan 3 dagar är den värsta sedan 1919 och för närvarande är 20 fartyg i sjönöd. Ett fyrskepp har kastats upp på en sandbank. 7 man är instängda och går inte att undsätta. Men det är inte bara på sjön det är dramatiska förhållanden. I stora delar av England är hela samhället stängt. Elström, Gas, Trafik, Järnvägar och mycket annat har slutat fungera. Stora översvämningar råder och skadorna är gigantiska. Donkeyman visar ett litet collage av reportage, men det fanns mycket mer att läsa denna dag.



Kol och koks var fortfarande en av huvudkällorna till uppvärmning i Stockholm. Värtagasverket var på ett sätt en centralpunkt för koldistributionen i distriktet. Samtidigt som man producerade stadsgas till både Stockholm och grannkommunerna.



Svenska flottans fartyg "Älvsnabben" har nått Valencia på sin jorden runtresa. Och självfallet måste tidningen ha ett foto av ett par flottister som "fyndar".



Nu har man schaktat väck en stor del av Brunkebergsåsen för att gräva ned nya tunnelbanan, dra fram Sveavägen, Hamngatan och Klarabergsgatan i nya och lägre lägen. Ändå har man en grop som är gigantisk och 15 meter djup. Den så kallade "Riksgropen". Donkeyman minns mycket väl hur trafiken och fotgängarna gick på provisoriska broar över gropen.



Donkeyman avslutar denna söndag med att rapportera ställningen i de två högsta divisionerna i den Engelska Fotbollen. 



Inga kommentarer: